De verzekeringsarts en basisarts bewegen zich in het grensgebied van gezondheid, maatschappij en economie. Hij/ zij is een onafhankelijke professional die zich inzet om de belastbaarheid van een patiënt in werk of in het maatschappelijke leven in kaart te brengen. Afhankelijk van deze belastbaarheid kan er een medische indicatie zijn voor bijvoorbeeld een uitkering of een voorziening. Zijn advies kan effecten hebben op persoonlijke ontplooiing, arbeidsdeelname, sociale participatie, acceptatie voor levensverzekeringen of hypotheekverstrekking. Dit kan diep ingrijpen in het leven van mensen en verstrekkende (financiële) gevolgen hebben.
Taken
Verzekeringsartsen basisartsen behandelen en genezen niet. Wel oordelen en begeleiden zij. Zij bieden met hun advies wel de mogelijkheid en ondersteuning om ondanks de beperkingen van een ziekte, ontplooiingskansen te benutten. Om maatschappelijk en economisch het eigen leven zo zelfstandig mogelijk vorm te geven, en als dit niet of onvoldoende gaat, gebruik te maken van voorzieningen die de maatschappij daarvoor in het leven heeft geroepen. De verzekeringsarts en basisarts leveren zo zijn bijdrage aan grote vraagstukken als de vergrijzing en arbeids- en sociale participatie.
Werkgebied
Wij zoeken basisartsen en verzekeringsartsen door heel Nederland, maar vooral in de Randstad en het midden van het land.
Arbeidsvoorwaarden
Bij Salude heb je de mogelijkheid om bij diverse opdrachtgevers ervaring op te doen binnen de zekerheid van een (vast) contract. Basisartsen zullen wij bij voorkeur initieel een jaarcontract aanbieden. Doorgroeimogelijkheden zijn er genoeg, zowel binnen opdrachten als van opdracht naar opdracht.
Daarnaast bieden we je diverse opleidingsmogelijkheden en organiseren wij regelmatig seminars en kennissessies vanuit Salude waar je met collega-experts kunt sparren en overleggen over onderwerpen die spelen binnen de sociale zekerheid.

Vanzelfsprekend bieden we je een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring.

De geschikte kandidaat beschikt over de volgende kwalificaties

Als verzekeringarts dien je een brede medische kennis te hebben, sociale vaardigheden en met name belangstelling in de mens en zijn omgeving. Je moet kunnen samenwerken en klant- en resultaatgericht zijn. Dit vergt een realistische oordeelsvorming waarbij je advies relevant en haalbaar is. De verzekeringsarts laat zich daarbij leiden door het medische belang, maar kan dit niet los zien van relevante wet- en regelgeving. Het is belangrijk dat de verzekeringsarts enerzijds goed weet welke mogelijkheden en beperkingen er zijn als iemand een ziekte heeft als bijvoorbeeld hiv, depressie of multiple sclerose. Anderzijds moet de verzekeringsarts ervoor waken dat mensen met een bepaald klachtenbeeld ten onrechte claimen dat hun ziekte leidt tot een verminderde belastbaarheid. En ook dit is in het belang van de patiënt.
Heb je je studie geneeskunde afgerond en ben je geïnteresseerd in de verzekeringsgeneeskunde dan voeren wij graag een oriënterend gesprek. Het hebben van één of meerdere jaren ervaring binnen psychiatrische of klinische setting strekt tot aanbeveling. Ook met basisartsen die zich tijdelijk toe willen leggen op de verzekeringsgeneeskunde (bijvoorbeeld tijdens de wachttijd voor de huisartsenopleiding) voeren wij graag een oriënterend gesprek.
Heb je interesse in deze vacature stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar info@deskundigedienst.nl of bel naar 071-5235000 en vraag naar de heer H. van Schie. Indien mogelijk zul je dan gelijk te woord worden gestaan.

Reageren op vacture

Welke provincie(s) wilt u werken?
Noord-HollandZuid-HollandUtrechtGelderlandNoord-BrabantZeelandGroningenFrieslandFlevolandDrentheLimburgOverijssel